keskiviikko 12. helmikuuta 2014

1 Keväinen lounassalaatti

Kotona lounastaessa teen lähes aina saman nopean, helpon, ja terveellisen salaatin.






KEVYT TONNIKALA-RAEJUUSTOSALAATTI

Persiljaa
Raejuustoa
Tilkka oliiviöljyä
Ripaus yrttisuolaa
Seesaminsiemeniä
Rouhittua pippuria
Ruohosipulisilppua
Pieni purkki tonnikalaa
Raastettua kesäkurpitsaa

...lisäksi salaatinlehtiä, esim. rucolaa, pinaattia ja punamangoldia.

Sekoita ainekset kulhossa. Lisää joukkoon öljy, pippuri ja suola. Levitä salaattipeti lautasen pohjalle ja aseta päälle tonnikala-raejuustoseosta. Koristele halutessa mustilla seesaminsiemenillä. Kyytipojaksi vielä sitrusvettä, lasi rasvatonta piimää ja tuorejuustolla ja yrteillä maustettu hapankorppu. Tämä jos mikä pitää nälän loitolla, ollen kuitenkin kevyt ja raikas ateria. Olen viime aikoina myös oppinut juomaan lounaan yhteydessä vatsaa hellivää AB-piimää, suosittelen kokeilemaan vaikka olinkin aluksi aika epäluuloinen.   

1 kommentti:

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)